• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://twitter.com/ummiyekocak
  • https://www.instagram.com/ummiyekocak
  • https://www.youtube.com/channel/UCsDrU2A1Zgg8zdxoMN4ddbA/featured
FİLMİMİZ TÜRKİYE'DE YAYINLANSIN
Mersinli köylü kadınların başrolünü üstlendiği ‘Yün Bebek’ filmi, Amerika’nın önemli dergilerinden The New Yorker’da geniş yer buldu.


YABANCI BASINDAN ÖVGÜ
Mersin’in Arslanköy Beldesinde yaşayan bir grup köylü kadının sanat aşkı, dünyanın en önemli yayın organları tarafından ilgiyle takip ediliyor. Yabancı gazete ve dergilerin Arslanköylü Kadınlar Tiyatro Topluluğu’nun yaptığı her etkinliğe geniş yer vermesi, Türkiye’nin tanıtımına da önemli katkıda bulunuyor. Arslanköylü Kadınlar Tiyatro Topluluğu son çalışması olan Yün Bebek filmi de yabancı basın tarafından övgüyle karşılandı.

NEW YORK FİLM FESTİVALİ
Arslanköylü Kadınlar Tiyatro Topluluğu’nun kurucusu Ümmiye Koçak’ın yazdığı ve Mersin Sinema Derneği’nden Yasin Korkmaz ile birlikte yönettiği Yün Bebek filminde yalnızca kadınlar rol aldı. Film, kadının kadına uyguladığı şiddeti anlatması nedeniyle bir hayli ilgi topladı. Galası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapılan yün Bebek Filmi, Nürnberg Türkiye/Almanya Film Festivali, Berlin Altın Ayı Film Festivali, New York Film Festivali ve Tribeca Uluslararası Film Festivali’nde de izleyici karşısına çıktı.

ANNELERİN SAHNESİ
1925 yılında yayın hayatına başlayan 1 milyon tirajlı Amerika’nın dünyaca tanınmış dergisi The New Yorker, Arslanköylü Kadınlar Tiyatro Topluluğu’na ‘Annelerin sahnesi’ başlığıyla geniş yer verdi. Elif Batuman’ın kaleme aldığı yazının fotoğraflarını Caroline Drake çekti. Filmin son sahnesinin çekimlerine katılan Elif Batuman, Torosların zirvesine kurdukları çadırlarda yaşayan Yörüklere hayranlığını dile getirdi. Yazısında Türkiye’de kadının tarihsel geçmişine de değinen Elif Batuman, Arslanköylü kadınların bu çabasını ‘ulaşılacak en son nokta’ olarak yorumladı. Batuman, dergide geniş yer bulan yazısında bir gurup ilkokul mezunu kadının kendi sorunlarını dile getirmek için kurdukları tiyatro topluluğunu, oynadıkları sosyal içerikli oyunları ve yalnızca kadınların yer aldığı yün Bebek filmi hakkında detaylara yer verdi.

FİLMİMİZ TÜRKİYE'DE YAYINLANSIN
Filmin yönetmenlerinden Ümmiye Koçak, yabancı basının kendilerine gösterdiği ilgiliden memnun olduğunu söyledi. ‘Gelecek kuşakları yetiştirecek olan anneler için sosyal içerikli projeler yapıyoruz’ diyen Koçak, çabalarının takdir edilmesinin kendileri için önemli olduğunu belirtti.

Son çalışmaları Yün Bebek filminin ulusal ve uluslararası festivallerde ilgiyle karşılandığını dile getiren Koçak, ‘Dünyanın bizi konuşması çok güzel. Bundan da çok gurur duyuyoruz. Demek ki doğru şeyler yapıyoruz.

Filmi izleyenler Anadolu kadını isteyince neler yapabiliyormuş onu anlıyor. Onun için biz filmimizin ülkemizde gösterilmesini istiyoruz. Bizim gibi kadınlar bizi izlesin, ders çıkarsın istiyoruz. Biz filmimizi çok zor koşullarda, borç harç içinde tamamladık. Bundan sonrasını ilgililere, yetkililere bırakıyoruz. İnşallah çabamız boşa gitmez’ dedi.

  
4282 kez okundu

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam118
Toplam Ziyaret485260
Etkinlik Takvimi