• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://twitter.com/ummiyekocak
  • https://www.instagram.com/ummiyekocak
  • https://www.youtube.com/channel/UCsDrU2A1Zgg8zdxoMN4ddbA/featured
“MIKTAR ADAYI HASRET ANA” TİYATRO SEVERLER İLE BULUŞUYOR!

''Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu'', Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle "Mıktar Adayı Hasret Ana" adlı yeni oyunlarını sahneye taşıyacak.


Mersin'de 2001 yılında köylü kadınlar tarafından kurulan ''Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu", Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle "Mıktar Adayı Hasret Ana" adlı yeni oyunlarını sahneleyecek.

Başlıca rolleri tiyatronun kurucusu ve oyunun yazarı Ümmiye Koçak'ın yanı sıra Duygu Koçak, Ayfer Şen, Emine Gürlel, Necla Tuğral ve Seher Dağdur'un üstlendiği oyunda oyuncular naylon yemeni ve şalvarlarıyla rol alacak. Oyunda bazı kadınlar da erkek rollerini canlandıracak.

Ümmiye Koçak, yaptığı açıklamada, oyunla, kadınların isterse neleri başarabileceğine dikkati çekmeyi amaçladıklarını belirtti.

Bugüne kadar sergilenen oyunlarla kadınlara örnek olmaya çalıştıklarını kaydeden Koçak, şöyle devam etti: "Oyunumuzu okullar kapanana kadar okullarda, bazı ilçelerde ve köylerde sahneleyeceğiz. Kent merkezindeki okullara yönelik gerçekleştireceğimiz bu turneyle de gençlerimize örnek olmak istiyoruz. Onlara köylü kadınların neler yapabildiğini, kendilerinin de neleri başarabileceğini göstermeyi hedefledik."

Oyunda, muhtar adayı bir kadının karşısındaki erkek rakibine karşı mücadelesi anlatılıyor. Seçim çalışmalarını vatandaşlarla paylaşan kadın muhtar adayı, rakibine karşı verdiği mücadeleyi kazanarak sonunda köye muhtar seçilir.


  
10689 kez okundu